У Русији је тестирана беспилотна летелица „Браерон“ која може да лети 300 километара са корисним теретом више од 200 килограма.

Раније је шеф пројекта „Браерон“ (творац беспилотне летелице) Дмитриј Арсентјев саопштио за Спутњик да нови дрон може да се примењује за логистику и поштанске испоруке у унутрашњости Русије, за рад на крајњем северу на нафтним пољима, као и за испоруку основних потрепштина и друге робе у удаљена руска села… Са економског становишта, дрон ће омогућити смањење логистичке марже за више од трећине.

Према његовим речима, беспилотна летелица може да превали даљину до 300 километара при температурама од минус 40 до плус 40 степени Целзијуса, а максимална тежина коју може да понесе је до 300 килограма.

Димензије дрона су 5 са 3 метра. Он има моторе са унутрашњим сагоревањем и ради на бензин. За постављање и загревање дрона потребно је око 60 минута. За вертикално полетање нису потребни посебни услови да би се припремио за лет, док је за слетање потребна само равна платформа површине 10 са 10 метара.

Оставите Коментар