Руске трупе су у току сукоба способне да у потпуности поразе Оружане снаге Украјине, и преузму контролу над целом територијом Украјине, до пролећа следеће године

Ово је изјавио потпредседник Руске академије ракетних и артиљеријских наука за информациону политику капетан 1. ранга, Kонстантин Сивков, у емисији „Пуни контакт“ са Владимиром Соловјовом.

– Оружане снаге су, у оквиру својих овлашћења, учиниле све за нормално регрутовање. Говорећи чисто са војно-стратешке тачке гледишта, способни смо да решимо све задатке са потпуним поразом Оружаних снага Украјине, и преузмемо контролу над целом територијом Украјине, до пролећа следеће године. То је потпуно тачно! – открио је доктор војних наука Сивков.

Председник Русије Владимир Путин, је 24. фебруара најавио сукоб у Украјини, као одговор на молбу лидера република Донбаса за помоћ. Након тога, САД, ЕУ, Велика Британија, као и низ других држава увеле су санкције руским физичким и правним лицима.

ЕУ је већ одобрила осам пакета рестриктивних мера против Русије. Осим тога, Запад је повећао испоруке оружја Kијеву за милијарде долара.

Оставите Коментар