Срби и Руси се неће тући, јер ми смо братски народ, поручио је један од вођа навијача Спартака из Москве Максим Пашков уочи двомеча Црвене звезде и ЦСКА из Москве

Starsportphoto©

Максим Пашков је у интервјуу за руски Спорт Експрес рекао и да је недавно био на српском вечитом дербију, са шалом Спартака око врата и да га навијачи Партизана нису нападали, јер су знали да је Рус.

– Неће бити сукоба на утакмицама Звезда – ЦСКА, зато што се Срби неће тући са братским руским народом. Када сам био пролетос на финалу Купа Србије на стадиону Партизана, носио сам црвено-бели шал и нико ме није напао. Знали су да сам Рус и говорили су ми „нема проблема, слободно прођи“. За њих је било веома важно што сам ја гост из Русије – испричао је Пашков.

На питање да ли је могуће да дође до туча између навијача Звезде и Партизана на једној и ЦСКА и Спартака на другој страни, Пашков је признао:

– Е, тако нешто би могло да се догоди.

Фото: Горан Срданов / РАС Србија
Фото: Горан Срданов / РАС Србија

Он је рекао да ће навијачи Спартака доћи да навијају са „делијама“ против ЦСКА и у Београду и у Москви.

– Тешко је проценити колико ће нас отићи за Београд. Питање је до колико ћемо улазница доћи. Биће крцат стадион, 55.000 гледалаца. Ово је прва пролећна утакмица за Звезду после 25 година. Нико то није очекивао од њих на почетку сезоне, урадили су сјајну ствар. Штета је што је Канга отишао, био је главни играч на средини терена – оценио је Пашков, који је рекао да је био са „делијама“ и у Келну.

Извор: informer.rssport-express.ru