РУСКА авијација и артиљерија погодили су за дан девет украјинских командних места и седиште Службе безбедности Украјине у Краматорску, саопштило је данас руско Министарство одбране.

– Настављају се удари оперативно-тактичке и армијске авијације, ракетних снага и артиљерије по војним циљевима на територији Украјине. За дан је погођено девет командних места, међу којима је и 59. бригада маринаца у Николајеву, где су били стационирани страни плаћеници, као и 14. механизована бригада у области Артемовск и штаб СБУ у граду Краматорску – наводи се у документу руског министарства, преноси агенција РИА Новости.

Саопштено је да су руски системи противваздушне одбране оборили током протеклог дана украјински хеликоптер Ми-8 и још пет дронова.

Поред тога, руска ПВО је током дана пресрела осам пројектила вишецевног ракетног система „Ураган” у Херсонској и Харковској области.

У извештају Министарства одбране Русије се прецизира и да су руска авијација и артиљерија уништили још шест складишта муниције украјинских трупа у областима Дњепропетровска и Николајева у самопроглашеној ДНР, наводи агенција РИА Новости.

Оставите Коментар