Руски пранкери Вован (Владимир Кузњецов) и Лексус (Алексеј Стољаров) уочи избора за председника Украјине три пута су преварили премијера такозваног независног Косова Рамуша Харадинаја, представивши се као тадашњи украјински председник Петар Порошенко.

Пранкери су звали Харадинаја телефоном од јануара до априла ове године. Током разговора пранкери су у Порошенково име обећали да ће после избора у Украјини признати Косово у замену за подршку косовског премијера.

Харадинај је обећао да ће на свом Твитеру објављивати снимке подршке Порошенку.

  • Надам се да ће код вас све бити у реду и драго ми је што могу да вам пожелим успех у недељу. И то је веома важно за државу, молићу се за вас на свим изборима – рекао је Харадинај током једног од разговора.

  • Да, и ја мислим да ћу после победе признати Косово као независну државу – одговорио је пранкер.

Харадинај је навео да би то био изванредан и исправан корак и поставио питање шта он може да учини за Порошенка како би победио на изборима.

  • Најбоље што можете да урадите јесте да ме подржите у својству председника – рекао је лажни Порошенко, а косовски премијер је обећао да ће то урадити на Твитеру.

На Харадинајевом твитер налогу 29. марта се појавио текст у којем је пожелео успех „свом пријатељу Петру Порошенку“ на предстојећим изборима.

У другом кругу председничких избора у Украјини победио је комичар Владимир Зеленски, који је освојио 73,22 одсто гласова грађана.

Оставите Коментар