Ваздушно-космичке снаге Русије добиле су нове вишенаменске ловце МиГ-35С, наводи се у инфографици која је објављена у листу „Црвена звезда“.

  • У складу са државном наруџбином, војсци су испоручени авиони МиГ-35С – прецизирано је, између осталог, у саопштењу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Ловци су предати Министарству одбране Русије пре рока, јер је у августу 2019. године заменик главног команданта Ваздушно-космичких снага Русије Сергеј Дронов саопштио је да би се државна тестирања ловца МиГ-35 требало да заврше до краја 2021. године.

МиГ-35С је најновији ваздухопловни систем, направљен уз примену технологије ловца пете генерације. Предвиђен је за уништавање ваздушних мета у било које време дана и у било каквим временским условима, као и за уништавање различитих копнених и надводних мета.

Међу предностима ловца творци истичу мању уочљивост за радаре, радар са активном фазном антенском решетком, систем за означавање мета који је монтиран на кациги пилота, нове моторе са повец́аним потиском, могуц́ност вршења улоге танкера. Нови авион може користити све врсте навођених и ненавођених ракета, као и најновије навођене бомбе. Посаду ловца чини једна или две особе, максимална тежина приликом полетања је 24,5 тона, а достиже максималну брзину од 2,1 хиљада километара на сат.

Подсетимо, заменик министра одбране Русије Алексеј Kриворучко и шеф Уједињене корпорације за изградњу авиона Јуриј Сљусар потписали су 2018. године уговор о набавци шест авиона МиГ-35 до 2023. године.

Оставите Коментар