ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков поручио је Кијеву да што пре схвате да Русија и Владимир Путин постоје и да ће постојати.

Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је он-лајн обраћању на Светском економском форуму у Давосу да сумња да је Путин жив и да није сигуран с ким треба водити потенцијалне преговоре.

 – Јасно је да су Русија и Путин за садашњу Украјину и Зеленског велики проблем. И јасно је да би у психолошком смислу Зеленски више волео да нема ни Русије ни Путина, али што пре схвати, што пре украјински режим схвати, да Русија и Путин постоје и да ће постојати и да ће пре или касније морати да се окану свега руског, то боље за такву земљу као што је Украјина – рекао је Песков новинарима.

Према речима Пескова, захтеви Русије ће бити остварени на овај или онај начин и што пре они буду узети у обзир то ће Украјина пре моћи да почне са обновом.

– У сваком случају што пре украјински режим покаже спремност да узме у обзир захтеве Русије, који ће бити остварени овако или онако, то ће се пре све завршити и пре ће народ Украјине моћи да почне са препородом после те трагедије коју је приредио кијевски режим – закључио је он.

Оставите Коментар