Србија ће учествовати у подизању споменика српским војницима у Алеји савезника у Кубинки у Подмосковљу, изјавио је министар одбране Небојша Стефановић на састанку са руским колегом Сергејем Шојгуом на маргинама Московске конференције за међународну безбедност.

„Желео бих да се усредсредим на неколико важних тема. Што се тиче нас, одушевљени смо парком ‘Патриот’ и величанственим храмом Оружаних снага Руске Федерације. Веома ми је драго што тамо постоји део посвећен Србији, ослобођењу Србије од нацизма“, рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је управо на то место пренет и грумен српске земље са места где су сахрањени ослободиоци Београда.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Мислим да је то веома важно. Заинтересовани смо за учешће у изградњи споменика српским војницима. Наравно, мислим да ћемо пронаћи начин на који ћемо учествовати у том делу комплекса. То ће за нас бити велика част“, истакао је министар.

Иначе, Алеја савезника посвећена је онима који су победили нацизам раме уз раме са совјетским народом. Отворена је у уторак у Кубинки.

Према речима Шојгуа, у Алеји ће бити споменици Французима из пука „Нормандија-Неман“, америчкој војсци која је учествовала у рату пре отварања Другог фронта и свима који имају пуно право да славе победу.

Оставите Коментар