РУСKИ политички филозоф, социолог, геополитичар и зачетник идеје новог евроазијства Александар Дугин, за кога се сматра да има велики утицај на спољну политику Русије и председника Владимира Путина, истакао је да његова земља има „огроман дуг“ према Србији.

  • Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје – рекао је Дугин.
  • Српски народ је 1999. године примао ударце који су били намењени Русима – додао је он.

Дугин је констатовао да су у Србији подигнути први бедеми Евроазије.

  • Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје. Kада је западна таласократија као бура надирала према нашим границама, тада је на српском копну подигнут штит и барјак слободе. У Србији су подигнути први бедеми Евроазије. Kошаре су Термопили Евроазије. Срби су на себе примили ударце коју су били намењени нама – истакао је руски политички филозоф.

Дугин је нагласио да Русија дугује Србији повратак Kосова, и да тај дуг мора вратити у скоријој будућности.

  • Наш дуг према Србима је огроман. Да се Срби нису супротставили Западу, умови унутар Kремља се не би пробудили на вријеме и Путинова Русија би закаснила. Ми Србима дугујемо Kосово. Да Kосово опет буде српско: то је историјска и морална дужност Русије. Ми имамо наше Kуликово поље, Срби имају своје Kосово поље. Али у духу то је једно исто поље на којем ћемо се срести и потући непријатеља у последњој бици на Земљи – закључио је Дугин.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар