Председник Демократске партије социјалиста и актуелни председник Црне Горе, Мило Ђукановић на јучерашњем форуму „To be secure“ оптужио је Русију да је 2020. изведена само софистицираније верзија хибридног рата у Црној Гори.

„2016. је своју операцију морала да контролише са агентима ГРУ-а из Београда, 2020. више није морала. Имала је унапријеђену платформу у Београду и на неким другим адресама у региону и имала је покренутог једног новог, неполитичког, изворно неполитичког а у суштини веома политичког играча – мислим на Српку православну цркву“, рекао је Ђукановић.

Он је рекао да је СПЦ урадила много за великосрпски национализам и руске империјалне интересе на Балкану. „СПЦ има дефинисану платформу таквог свог дјеловања“, истиче Ђукановић и додаје је њен задатак да посрбљава Црну Гору.

„То значи угрожавање државног суверенитета Црне Горе, угрожавање њеног грађанског и секуларног карактера“, каже актуелник председник.

Ђукановић је упозорио Запад да, уколико не буду заштитили евроатланске вредности, све што је било у Црној Гори биће виђено у изборним процесима и у Европи и у Америци.

„Препознајте овај хибридни модел јер ће вам се догодити сјутра“, рекао је предсједник ДПС.

Оставите Коментар