Чеченски лидер Рамзан Кадиров подсетио је „непријатеље“ да је Русија водећа војна држава у свету и обећао НАТО-у нападе тескобе, гнева и очаја.

– Без обзира на све напоре НАТО алијансе да изолује Русију од спољашњег света, наша земља као што је била тако и остаје отворена за све који хоће са њом да буду пријатељи и имају поуздане узајамно-корисне односе. У својим антируским плановима сви наши непријатељи нису предвидели једно: Русија је водећа војна држава у свету, што значи да уколико Запад доведе ситуацију до крајње тачке, услове ћемо диктирати ми – написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Он је истакао да је Русија увек била занимљива државама „које не подилазе САД и њиховим помагачима“.

– Управо су такви разумни и поштени међусобни односи кључ јаког потенцијала целог здраворазумског човечанства, а не никако у мегаломанији и мангупском понашању НАТО алијансе, која је умислила да је доминантна у свету. Нека се упињу и даље. Тим ће их више на крају мучити напади тескобе, гнева и очаја – закључио је он.

Претходно је Кадиров изјавио да западни политичари треба да одустану од стратегије распада Русије и да размисле како да изграде сарадњу са њом.

Оставите Коментар