Ми-24 је можда и најлепши јуришни хеликоптер у свету, али и достојан поштовања – први пут је полетео 1969. године. Како унутрашњост не би заостајала за пријатним спољним изгледом, у Русији је извршена дубока модернизација хеликоптера и тако је настао Ми-35П.

„Потрудили смо се да сачувамо све квалитете и функције које је имао Ми-24 – брзину, висину лета, брзину успона. Хеликоптер је опремљен дигиталним аутопилотом и системом за навигацију у који се може унети електронска мапа подручја. Уграђен је систем за савремену радио-комуникацију“, изјавио је заменик главног конструктора фабрике за хеликоптере „Роствертол“ Сергеј Чебикин, преноси телевизија „Звезда“.

Како је додао, на хеликоптеру Ми-35П су припремили опрему и инсталирали нишан за ноћни вид са термовизијским каналима. Такође су додали ласерски даљиномер и систем за контролисање навођених противтенковских ракета.

Телевизија „Звезда“ објавила је ексклузиван снимак из хеликоптера који је представљен на међународном војно-техничком форуму „Армија 2021“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар