Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев реаговао је на речи лидера Јужне Кореје Јун Сук Јола, који је поручио да та земља може да почне да испоручује оружје Украјини. Медведев је упитао шта ли ће рећи становници Јужне Кореје када виде најновије узорке руског наоружања код својих најближих суседа – Северне Кореје.

„Има нових добровољаца који су вољни да помогну нашим непријатељима. Јужнокорејски председник Јун Сук Јол рекао је да је ова држава спремна да испоручи оружје кијевском режиму, а до недавно су Јужнокорејци ватрено говорили да је могућност снабдевања Кијеву убојитим оружјем потпуно искључена“, написао је Медведев на Телеграму.

Он је питао шта ли ће рећи становници ове земље када виде најновије узорке руског наоружања код својих најближих суседа – наших партнера из Северне Кореје или како се каже, Quid pro quо (Услуга за услугу).

Подсетимо, јужнокорејски председник Јун Сук Јол изјавио је да република Кореја може да почне да испоручује оружје Украјини ако постоји озбиљна претња по цивилно становништво земље.

„Ако дође до ситуације коју међународна заједница не може да толерише, на пример, у случају великих напада на цивиле или озбиљног кршења закона ратовања, онда ће нам бити тешко да инсистирамо само на хуманитарној или финансијској помоћи Кијеву“, рекао је Сук Јол у интервју за Ројтерс.

Како је навео јужнокорејски лидер, његова земља истражује различите начине да „помогне Украјини у њеној одбрани и обнови“ и додао да у таквом случају „неће бити ограничења у помоћи за одбрану и обнову, у складу са међународним и националним правом“.

(РТ Балкан)

Оставите Коментар