Русија и Белорусија неће седети скрштених руку на акције Запада који користи елементе хибридног рата против суверенитета обеју држава, изјавио је директор руске Спољнообавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин

  • У питању су, наравно, сви елементи хибридног рата, агресивне акције. Термин ‘непријатељски кораци’ је сувише мек – оценио је он. Према његовим речима, грађани Руске Федерације доживљавају те акције крајње негативно.
  • Међу нашим становништвом расте неприхватљивост такве политике западних земаља. Мислим да се сличне појаве јављају и у белоруском друштву – рекао је он.

Наришкин је разговарао у Витебску са председником Kомитета државне безбедности Белорусије Иваном Тертељом о сарадњи Москве и Минска у условима агресивне политике Сједињених Америчких Држава и западних земаља.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Шефови обавештајних служби разговарали су о резултатима и перспективама сарадње у сфери осигуравања националних интереса Русије и Белорусије у условима агресивне политике САД и западних земаља против Русије и Белорусије – наводи се у саопштењу прес-службе СВР.

Kако се додаје, Наришкин и Тертељ су током састанка истакли да је важна консолидација напора усмерених на јачање потенцијала Москве и Минска у супротстављању глобалним изазовима и новим претњама по безбедност Савезне Државе Русије и Белорусије.

Истиче се да Запад води деструктивну активност, усмерену на „дестабилизацију политичке и социјално-економске ситуације на простору Савезне државе“.

Оставите Коментар