Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је у интервјуу да ће војска и полиција Србије, у складу са постојећим споразумима и уговорима, добити најновију опрему и наоружање из Русије.

Он у интервјуу за агенцију РИА Новости није изнео детаље, али је рекао да ће војска и полиција Србије, на основу претходно закључених споразума и уговора са Руском Федерацијом, постати много јаче.

  • О томе не можемо говорити док се не догоди. Али, апсолутно је сигурно да ће војска и полиција куповати најсавременије технологије, између осталог и оне које производи Руска Федерација – рекао је Вулин.

Поновио је да ће Србија под садашњим руководством строго поштовати војну неутралност, да се неће придружити НАТО-у и неће подржати санкције Русији.

  • Све док је Александар Вучић председник Србије и док сам ја у безбедносним структурама, Србија неће постати чланица НАТО-а и строго ћемо водити рачуна о очувању наше војне неутралности – истакао је Вулин.

Поновио је да Србија никада неће подржати санкције Русији или антируску хистерију.

  • Историја је показала да је свака русофобија такође србофобија. Никада се није десило да је неко напао Русију а да није напао Србију, то је правило – сматра Вулин.

Такође је рекао да ће Србија и Русија развијати сарадњу у борби против тероризма, трговине дрогом и организованог криминала.

Оставите Коментар