Русија је додатно пребацила у Сирију више од 20 борбених авиона који ће бити коришћени у операцијама против турске инвазије на северни део Арапске Републике и за ослобађање региона које су окупирали милитанти у Идлибу.

Реч је о пребацивању у ваздушну базу Камишљи четири ловца МиГ-29, пет ловаца Су-35 и 12 ловаца-бомбардера Су-34.

Осим тога, извори наводе и појаву најмање два јуришна хеликоптера Ка-52 у ваздухопловној бази руских Ваздушно-космичких снага у Камишљу, који су такође додатно пребачени у Сирију са руске територије.

Пребацивање тако великог броја ловаца Ваздушно-космичких снага Русије у Сирију указује да Русија припрема војну операцију великих размера.

Штавише, по свему судећи, то је делом због намера да се почне са ослобађањем Идлиба и других провинција на северозападу Сирије, а делом због противљења турске војске, од које се очекује да нападне не само курдске јединице и положаје сиријске војске, већ и Руске војне објекте, пошто ови наводно ометају извођење војне операције турске војске, за шта је Турска већ оптужила Русију.

За сада нема званичних коментара о овоме из команде Ваздушно-космичких снага Русије у Сирији. По свему судећи, руски ловци су распоређени у Арапску Републику кроз ваздушни простор Ирана и Ирака.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар