Најстрашније оружје за НАТО распоређено је у Kалињинградској области, које неће дозволити америчким стратешким бомбардерима да изврше нуклеарни удар на руски регион.

Ово је у изјави за руске медије рекао, војни експерт и пуковник у пензији, Анатолиј Матвијчук.

Амерички стратешки нуклеарни бомбардер Б-52Х, симулирао је ракетни напад на Балтичку флоту и Kалињинград. Америчка летелица са позивним знаком НОБЛЕ41 ушла је на борбени курс, и приближила се делу Руске Федерације на удаљености од 200 км.

„С-400 су распоређени у Kалињинграду. За НАТО је ово нешто најгоре што се могло замислити. Чим западни авиони почну да лутају над Балтиком, наши комплекси се укључују и кажу: „Здраво“, рекао је пуковник у пензији.

Осим тога, у Kалињинграду се налази и наша површинска флота која је опремљена јаким ПВО системом, додао је стручњак. Бродови су наоружани различитим системима- неки раде на удаљености од неколико километара, други – неколико стотина километара. Говоримо о таквим системима као што су С-300, Оса, Ока и тако даље.

„Kалињинград је енклава која има аутономну базу. Ово се односи на храну, инфраструктуру, као и одбрану. Kалињинградска област је посебна војна област Руске Федерације, где се налазе јединице маринаца, моторизоване и тенковске јединице. Постоје системи противваздушне одбране. Постоји све да обезбеди одбрану, ако неко покуша да нападне регион Руске Федерације“, рекао је Матвијчук.

Оставите Коментар