ОДЛУКА „власти“ у Приштини да од 1. августа почну да примењују неоснована дискриминациона „правила“ о принудној замени личних докумената и регистрационих таблица локалних Срба представља још једна корак ка протеривању српског живља са Косова, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

Ова одлука има за циљ и да се „истисну српске институције са Косова које обезбеђују заштиту права српског становништва од самовоље приштинских екстремиста на челу са „премијером“ Аљбином Куртијем“.

  • Лидери косовских Албанаца знају да Срби неће остати равнодушни, када је реч о директном нападу на њихове слободе и намерно иду на ескалацију ситуације како би покренули војни сценарио. Наравно, на мети оштрих напада налази се и Београд који запад жели додатно да неутрализује албанским рукама – истакли су у МИП-у.

Москва позива Приштину и САД и ЕУ који стоје иза ње, да прекине са провокацијама и да поштује права Срба на Косову.

  • Овакав развој ситуације још једном показује неуспех посредничке мисије ЕУ. То је и пример какво је место припремљено Београду у ЕУ, предложивши Београду да фактички прихвати обесправљеност својих сународника – закључено је у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Оставите Коментар