Циљеви руске војне специјалне операције у Украјини се остварују, обавља се конкретан посао како у правцу деловања Оружаних снага Русије, тако и преговарача, рекао је портарол Кремља Дмитриј Песков.

„Говоримо о догледној будућности. Операција се наставља, циљеви се остварују, предузимају се конкретни кораци како у војној сфери у плану реализације операције, тако и када је реч о преговарачима који су у преговарачком процесу са украјинским колегама“, рекао је Песков.

Раније је портпарол Кремља у интервјуу за британску телевизију „Скај њуз“ рекао да се Русија нада да ће циљеви специјалне војне операције у Украјини бити постигнути „у наредним данима, у догледно време“. Он је оценио да се операција може завршити дипломатским путем, али да то зависи од украјинског става и прихватања руских услова.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Оставите Коментар