Данашњи напад на Кијев и друге делове Украјине, који су се догодили ове ноћи, освета за терористички напад који је био изведен у Брјанској, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Градоначелник Kијева Виталиј Kличко рекао је да је као последица напада на Кијев део становника остао без струје, а последње информације указују да су неки грађани остали и без грејања.

Руско министарство поручило је да је током последњих напада коришћено високопрецизно оружје, укључујући и хиперсоничне ракете „кинжал“, а да су нападнути стратешки важни објекти, као што су војна инфраструктура, енергетски објекти и одбрамбено-индустријски комплекс Украјине.

Уништена су места на којима су се чували дронови за нападачке акције, прекинута је испорука војних резерви и страног наоружања, а такође су онеспособљени и објекти који су се користили за поправку војне технике и производњу муниције, поручују из Москве.

Министарство додаје да је руска војска током последњих акција успела да постигне све задате циљеве и уништи све планиране објекте.

Подсетимо, терористички напад на Брјанску област, који је и изазвао данашње нападе, десио се овог месеца. Том приликом, живот је изгубило двоје људе, а једно дете је повређено. Руски председник Владимир Путин поручио је том приликом да ће диверзанти бити пронађени и да ће их Русија згромити.

(РТ Балкан)

Оставите Коментар