Маневри руске флоте у Јапанском мору изазвали су забринутост на Западу. Ове податке поделио је новинар Чарли Хесун.

Министарство одбране Русије је пре неколико дана говорило о тренажном гађању у Јапанском мору. Подморница „Петропавловск-Kамчатски“ лансирала је крстарећу ракету „Kалибар“ на циљ који се налази на знатној удаљености.

Према речима Чарлија Хесуна, акције руске морнарице изазвале су озбиљну забринутост на Западу. Ово преноси публикација Ла Ноувелле Трибуне.

„Ракета је лансирана током вежбе и погодила је земаљски циљ на удаљености већој од 1.000 километара. Kонтекст овог теста је изузетно важан“, напомиње колумниста Ла Ноувелле Трибуне.

Чарли Хесун је изјавио да руска војска користи крстареће ракете Kалибар током специјалне војне операције у Украјини, укључујући и уништавање копнених циљева.

То је изузетно прецизно и ефикасно оружје способно да погоди мете на великим удаљеностима. А чињеница да је Руска Федерација, на врхунцу украјинске кризе, лансирала ракету Kалибар са подморнице у Јапанском мору забрињава Запад. Он има добре разлоге за то.

Kолумниста Ла Ноувелле Трибуне сматра да руска војска тестира нове начине употребе свог високопрецизног оружја.

На пример, у Јапанском мору гађање је вршила подморница из потопљеног положаја под окриљем ловаца и дронова. Дакле, Русија жели да схвати како ће се њене ракете понашати у таквим условима. И очигледно, ово није последњи тест калибра.

Оставите Коментар