Лидер Српске деснице Миша Вацић, током своје двонедељне турнеје по Русији, учествовао је у Санкт Петерсбургу на округлом столу о Донбасу. На скупу су говорили и представници ДНР, као и представници научне заједнице Санкт Петерсбурга.

Вацић је указао на забрињавајуће сличности Републике Српске Крајине и Донбаса и истакао да сви моја радити на томе да убеде Владимира Путина да Русија призна независност ДНР и ЛНР и тако да јасну поруку Украјини да не покушпају „Олују“. Он је говорио о историји Републике Српске Крајине, идентичног држања међународне заједнице оличене у УН или организациојама попут Обса које су у РСК подржавали Хрвате, а сада у Донбасу подржавају Украјинце, медијску сатанизацију Срба 90их година, али указао на сличности усташа и украјинских бандероваца.

– Не само да смо братски народи истог порекла, вере и културе већ су нам и непријатељи исти – указао је Вацић.

Учесници скупа су показали забринутост због украјинских најава офанзиве и довлачења додатних снага у регион Донбаса. Вацић је поново да је кључ решења признање независности Донбаса, ДНР и ЛНР, од стране Русије и да читава руска јавност и политичари из ДНР и ЛНР морају радити на томе.

На крају скупа научник из Санкт Петерсбурга, Андреј Витаљевич Антонов, надахнут Вацићевим говором поклонио је Вацићу велики број књига испред академске заједнице Санкт Петерсбурга.

Оставите Коментар