Сведоци смо невероватне ситуације где, кад државе ЕУ и НАТО-а, уводе санкције Русији, уводе санкције и против својих грађана. Реч више није само о енергентима, поскупљењу комуналних дажбина, бензина и слично. Реч је о значајној и опасној кризи са храном.
Постојеће линије снабдевања су урушене, и прети нам потенцијална катастрофа са недостатком хране. Европи прети дефицит житарица, производа од брашна, биљних уља… Већ сад имамо ситуације где се ограничава продаја истих у једне руке.
Посматрамо апсурдну ситуацију, из Русије одлази „Луи Витон“ из Европе брашно, из Русије одлази „Ајфон“, а из Европе биљна уља и тако даље.
Резерве хране у Европи се празне, попуњавање истих је отежано, упитно, а иде се ка томе да ће попуњавање бити скроз лимитирано.
Испоставило се, да ЕУ озбиљније, него што се мислило, зависи од економских односа са Русијом. Обистинило се мишљење да зарад благостања читавог Евроазијског континента, треба да постоји јединствен и отворен економски простор.
Дешава се такође јако занимљива ситуација у САД где су приватни пензиони фондови, преко својих инвестиционих кућа улагали средства у дужничке обавезе руских приватних привредних друштава. Па сад због санкција које су увели САД Русији, плаћање дугова може бити неиспуњено. Ако се то деси, пензије у САД могу да буду умањене 30, 40, 50%… Берзанска криза која се назире, прети да буде драстично већа и драматичнија од кризе 2008 године.
Обзиром да ЕУ, Лондон и Вашингтон не желе да се криза на територији Украјине реши чим пре мирним путем, јединственим излазом из настале ситуације се види скорије успешно спровођење специјалне операције Русије. Да би после тога свет могао да се позабави успешним решавањем кључних проблема, изласка из економске и прехрамбене кризе.

Извор: Националист

Оставите Коментар