Међународна коалиција коју предводе САД учинила је нови покушај кршења протокола деконфликтације на североистоку Сирије, услед чега је руска војска блокирала амерички конвој.

Јединица оружаних снага Русије, док је обезбеђивала безбедно кретање конвоја дуж аутопута М-4 у рејону насеља Тел Тамр у провинцији Хасака, забележила је кретање коалиционе патроле коју су чинила четириоклопна возила MaxxPro и  Ohkosh M-ATV у западном правцу под америчким заставама.

Америчка војска прешла је без претходне најаве на руску страну и прекршила постојеће механизме за спречавање конфликтних ситуација.

Руска војска блокирала је кретање конвоја оружаних снага САД. Као резултат, јединица Коалиционих снага била је приморана да се окрене и врати у своје подручје.

САД настављају да губе свој утицај у североисточним регионима Сирије, што је повезано са растом антиамеричког расположења и повећањем броја локалних становника који подржавају званичну владу Сирије. Ова ситуација приморава Вашингтон да појача своје активности у региону, укључујући кршење свих споразума са Русијом.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар