Руске ваздушне снаге послале су у Италију 15. авион, у коме су војници и опрема за пружање помоћи тој земљи у борби са корона вирусом, саопштило је руско Министарство одбране. Тим руских војних стручњака прешао је 250 км на путу до италијанског Бергама, где ће бити стационирани како би помогли Италији у борби против корона вируса.
Експерти су се најпре зауставили у Фиренци, након што су напустили авио базу италијанских војних снага у месту Патриција ди Маре, саопштило је данас руско Министарство одбране, пренео је ТАСС.

Опрема ће бити исконтролисана, након чега ће конвој наставити пут за Бергамо.

Бергамо је један од епицентара епидемије корона вируса у Италији са рекордним бројем заражених и смртних случајева.

По налогу руског председника Владимира Путина, руско Министарство одбране послало је у Италију неколико војних авиона који превозе стручњаке за вирусе, епидемиологе и потребну опрему.

Међу стручњацима су специјалисти који су директно учествовали у борби против епидемије афричке свињске грознице, као и у развоју вакцина против еболе и куге.

„Петнаести Ил-76 авион руске војске полетео је са писте Чкаловски како би испоручио опрему за борбу против корона вируса италијанским ваздушним снагама у бази Пратика ди Маре удаљеној 30 километара од Рима“, навео је званичник из Министарства.

Прошле суботе руски председник Владимир Путин и италијански премијер Ђузепе Kонте телефоном су договорили помоћ Италији, а од 22. до 23. марта осам мобилних бригада је стигло у Италију у 14 авиона.

У тим авионима била су опрема за дезинфекцију транспортних возила и територија, као и медицинска опрема.

Оставите Коментар