Ај-ти стручњак и партнер Мете за Србију, Љубан Kовачевић, апеловао је на ЕУ да се хитно изјасни поводом тврдњи Марије Захарове да руске дипломате у иностранству живе као у блокади
Портпаролка руског министарства иностраних послова, Марија Захарова, пре неколико дана објавила је да су руске дипломате у иностранству на мети напада и да им је живот угрожен.

  • Претње по животе и употреба насиља над породицама дипломата постали су реалност наших дипломатских мисија и наших дипломата како у Украјини, тако и у другим земљама које имају такве прокијевске активисте – изјавила је Марија Захарова.

Тим поводом огласио се Ај-ти стручњак Љубан Kовачевић и апеловао на Европску унију да се огласи поводом ове тврдње.

  • ЕУ супсидијарно да се изјасни о наводима Захарове која Ин флагранти тврди да руске дипломате у „иностранству“ живе као у блокади итд., из разлога што до нас долазе понекад нетачне или непроверене информације или пак информације само једне стране! – написао је Љубан Kовачевић на Твитеру.
  • Последњих месеци наше амбасаде живе практично у блокади. Ствар је у томе што ова блокада није условна, није виртуелна, вец́ стварна. Поновила бих још једном, овакав „третман“ није почео пре пар дана, ни пре недељу дана, то се дешава годинама – рекла је Захарова у интервјуу за руску телевизију.

Оставите Коментар