Лутајући пројектили, познатији и као дронови камиказе, погодили су данас возило џихадистичке Туркестанске исламске партије у селу Туфахије на северу провинције Латакија.

Иако за сада нема званичне потврде, напад су највероватније извршиле руске снаге, при чему је камион натоварен муницијом потпуно уништен.

Још увек није познат број жртава, а с обзиром да „Туркестанци“ немају обичај да објављују своје губитке вероватно нећемо ни сазнати биланс напада.

Туркестанска исламска партија је, уз Имарат Кавказ, једна од најфанатичнијих и најопаснијих џихадистичких формација у Сирији.

У њиховим редовима махом ратују Ујгури из Кине, а познати су и по томе што заједно са албанским џихадистима већ годинама успешно бране планински град Кабани у Латакији.

Прошле године, у низу сличних напада дронови камиказе су уништили положаје и опрему милитаната у сиријској провинцији Идлиб.

Данашњи напад је вероватно одговор на заседе које су ујгурски џихадисти поставили сиријским војницима. Само у последња 24 часа џихадистички снајперисти су извели три напада.

Ђ. М.

Оставите Коментар