Председник Србије Александар Вучић има податке да Запад подржава протесте у Београду, рекао је данас након састанка са српским лидером амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, преносе „РИА Новости“.

Харченко истиче да подаци које има Вучић не могу да се оповргну и понавља да се нереди у Београду након последњих избора организују по „мајданском принципу“, на шта су, подсетимо, руска страна, али и поједини српски политичари упозоравали последњих дана.

Учесници ових демонстрација имали су план да ослабе власт председника Србије после избора, а то је повезано са тим што председник Вучић не жели да уведе санкције Русији, објашњава даље Харченко.

„Опозиција је покренула протесте, који се подстичу и подржавају споља. О томе је Вучић говорио, не могу да улазим у детаље, јер је то поверљива информација. Али он има непобитне доказе да хушкање и подршка долази са Запада“, рекао је Боцан-Харченко.

Амбасадор додаје да сматра да ће се ови протести наставити, јер је Запад одлучан да на владајуће позиције постави чланове опозиције, иако је, како додаје, Вучић обећао да неће допустити насиље или ескалацију ситуације.

Додао је да ће протестима бити пружен отпор и „никакви циљеви или шеме Мајдана неће успети, то је апсолутно очигледно“.

Према речима дипломате, са председником Србије разговарано је пре свега о протестима, али и о другим аспектима сарадње Москве и Београда. Разговор је одржан на око 200 метара од Скупштине Београда, која је синоћ узурпирана, у просторијама Председништва.

Извор: РТ Балкан

Оставите Коментар