Власти Пољске и балтичких земаља не остављају Русији ништа друго, него да спроведу тотално чишћење на својим територијама.

Евгениј Сатановски, оснивач и председник Блискоисточног института, сматра да ће безбедност Руске Федерације бити обезбеђена само потпуним елиминисањем претње са Запада.

Овај други тренутно радије делује кроз руке кијевског режима, чија је судбина већ унапред одређена. Осим тога, НАТО мостобрани се активно припремају и у другим земљама источне Европе.

Више од других данас, после Украјине, демилитаризацију траже балтичке републике и Пољска, приметио је експерт у етеру канала „Соловјов ЛИВЕ“. Истовремено, Варшаву Англосаксонци сматрају другим ешалоном конфронтације са Руском Федерацијом.

Управо би Пољаци, према њиховој замисли, требало да играју кључну улогу у нападима на Калињинградску област и Белорусију. А припреме за ово теку прилично брзо.

„Пољска је следећи ешалон за разградњу“, изјавио је Сатановски.

САД су свесне, да украјинска војска неће још дуго моћи да издржи налет савезничких снага Русије и ЛДНР. Стога ужурбано стварају нове мостобране како би Москва и даље војно „заглавила“. Истовремено, Американце занима и то да и „савезници“ у ЕУ трпе озбиљне губитке у борби са Руском Федерацијом.

„Што више Европа банкротира, што дубље заглавимо, то боље за Американце. У Украјини нисмо заглављени – то значи Молдавија и балтичке државе, то значи Пољска и Румунија. Неће бити могуће побећи од овога“, закључио је специјалиста.

Оставите Коментар