У ексклузивном интервјуу за портал ИН4С генерал пуковник Леонид Ивашов открио је детаље односа лидера СФРЈ са САД, али и мотиве агресије 1999 на СРЈ

Он се у интервјуу осврнуо и на лик и дело црногорског лидера:

“Имао сам прилике да чујем тонски запис разговора Мила Ђукановића са Медлин Олбрајт. Ја рецимо никоме не бих дозволио да ми се тако обраћа.
Он је скоро на коленима клечао пред том страшном женом и молио за опрост. Он се у тим разговорима заиста није држао као мушкарац“.

У вези 5 октобра Ивашов је рекао:

Све револуције које организују Американци имају суштину државног удара. Они доводе на власт слабе и безвољне људе, који не разумеју националне интересе своје земље, који су поткупљени, или заврбовани као Мило Ђукановић. Има и таквих који слепо верују да Америка свету доноси срећу и доброту.

Ниједна обојена револуција коју су организовали Американци, уз подршку европских земаља, није донела добра народу. Штавише, Американци своју политику дефинишу само на основу пуког интереса, не свог народа, већ интереса крупног капитала, у првом реду финансијског. Американци улажу новац у обојене револуције да би остварили профит. Друге категорије код њих не постоје; они живе у категоријама добити и профита. Због тога српски народ и СРЈ никакве користи од 5. октобра несу остварили. Американци корист никоме не доносе.

Обојена револуција у Београду спроведена је само зато што Американци нису били у стању да своје циљеве постигну војним путем и тако свргну режим Слободана Милошевића.

Прочитајте још:  УТАКМИЦА ВИСОКОГ РИЗИКА: “Десни сектор“ спрема нападе на шиптарске навијаче због Косова!

ЛАЗАНСКИ ПОТВРДИО: Ово је пљачкашки ултиматум, ЕУ нам тражи да признамо Косово! 

ПОБУНА У ВЛАДИ КОСОВА: Српски министри одбили послушност Приштини!

КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА: Руски министар изненадио ЕУ, Турска потписује споразум о …

Извор: ИН4С