Западне државе намерно распирују хистерију око ситуације у Украјини како би оствариле своје војне циљеве усмерене против Русије, сматра председник Одбора за одбрану Државне думе Русије, генерал-пуковник Андреј Kартаполов.

Након што је Русија предала САД нацрте уговора о безбедносним гаранцијама и споразума о мерама безбедности у Европи, Вашингтон је свим средствима почео да ескалира ситуацију око ситуације у Украјини. Заузврат, генерал Kартаполов је изнео праву сврху претњи Запада Русији. Према његовим речима, под општом халабуком стране државе јачају сопствено војно присуство у Европи.

  • Данас су западне земље показале зашто им је потребна сва ова хистерија. Била је потребна само за једно – да изгради сопствено војно присуство – рекао је он у емисији „Вече са Владимиром Соловјевим“.

Kартаполов је говорио и о још једном разлогу који гура САД у конфронтацију са Русијом. Према његовим речима, рејтинг америчког председника Џоа Бајдена је значајно пао, па су Вашингтону потребне нове политичке победе.

  • Kада су неславно побегли из Авганистана, сада треба да ураде нешто да величају Бајдена. Шта може да уради? Он може само да окриви Русију и да јој уведе санкције – резимирао је Андреј Kартаполов.

Оставите Коментар