Бивши начелник Главне управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране Русије (1996-2001), генерал-пуковник Леонид Ивашов, изнео је своје мишљење о ситуацији на Косову и Метохији.

‘’Циљеви геополитичке операције Запада да се порази Југославија били су: уништење социјализма у Европи, понижавање православља и испуњење овог простора католичанством, бацити на колена непослушни словенски свет’’, рекао је руски генерал.

Он је изјавио да данашње су изјаве руског Министарства спољних послова у вези са ситуацијом на Косову још једно празно треперење ваздуха. Тренутно је Русија увучена у сукоб у Украјини између два православна словенска народа, а сада то није до Србије. Користећи овај тренутак, Запад заоштрава ситуацију око Србије, јер је Србија данас на целом Балканском полуострву једина проруска православна држава која ће се сада удавити. То је један од елемената слабљења Руске Федерације, пре свега, и словенског света у целини, сматра Ивашов.

‘’Србима сада нико не може помоћи. Србија је испала жртва, коју са свих страна напада НАТО јато. Недавне изјаве председника Вучића прожете су разочарањем ставом Русије и наговештавају да Срби траже алтернативне мере да обезбеде своју безбедност и да се не ослањају на Русе’’, тврди Ивашов.

Додаје да ће на Косову највероватније доћи до директног војног окршаја.

‘’Јер није реч о Косоварима, који ни једну одлуку не доносе без америчког наредника. Запад ће учинити све да започне непријатељства. И бугарска „браћа“ и Хрвати биће овде бачени да се боре. НАТО не може да не искористи ову ситуацију, а онда ће много тога зависити од Русије. Како Русија треба да поступи? Данас би требало да уследи апел Владе Србије како бисмо пребацили снаге у овом правцу. Тада наш ваздушно-десантни пук слеће и одлази на ‘’границу’’ са Косовом. А онда нека Косовари покушају да раде. Морате да одговорите снажно и одлучно. Имамо све снаге и средства. Потребна је воља’’, закључио је руски генерал.

Оставите Коментар