Руски борбени авиони Су-57 пете генерације су три пута направили панику у редовима америчких обавештајаца. Чланак о овој теми објављен је на вијетнамском порталу SOHA, а преноси Webtribune.

Вијетнамски аналитичари изразили су мишљење да се Су-57 данас с правом сматра најнапреднијим руским ловцем, што неки стручњаци апсолутно безразложно негирају.

Посебно на Западу, стручњаци константно шире причу да борбени авион нема довољан ниво невидљивости. Међутим, реални случајеви, у којима су авиони више пута заобилазили најнапредније системе противракетне одбране САД, указују на супротно.

„У септембру 2015. године, када су се ловци руских ваздухопловних снага неочекивано појавили у ваздушној бази Хмеимин у Сирији, америчка обавештајна заједница је била запањена.

Американци нису могли да разумеју како је Русија успела да спроведе тако велику операцију, а да није ушла у њихово видно поље“, наводи се у чланку.

У фебруару 2018. године руски пилоти поново су урадили овај трик. Као и до сада, лет Су-57 у Сирији поново је прошао незапажено. Присуство ових ловаца на Блиском Истоку била је права главобоља за Запад, који уопште не разуме како да прати неухватљиве авионе.

Средином ове године догодио се трец́и случај, који је показао супериорност Су-57 над америчким системима противваздушне одбране. Руски борац потпуно неометано је прелетео три војне базе у Ираку и прошао неопажено.

Оставите Коментар