Извор: РИА НОВОСТИ

Превод: Редакција портала Националист

Одборник Скупштине града Београда Драгиња Влк примила је другу дозу руске вакцине Спутњик Ве и рекла РИА Новостима да је изабрала баш ову вакцину јер верује у руску медицину.
„У Србији постоје различите вакцине, све су добре, али ја сам изабрала Спутњик В јер верујем руској медицини и верујем да ће ова вакцина заштитити мене и моје најмилије“, рекла је Влк. Такође је описала како се осећа након вакцинације.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„После прве дозе, имала сам ниску температуру пар дана, а онда сам почела да се осећам боље него раније“, рекла је Драгиња. Влк је такође изјавила да многи у Србији хвале вакцину, називајући је најефикаснијом. „Знам много људи у Србији – и политичких колега и познатих личности – који су вакцинисани Спутњиком Ве“, рекла је. Влк је на вакцинацију дошла у мајици са портретом руског председника Владимира Путина са натписом „Решићу једним мигом (Решу одним мигом)“.
„Дошла сам у овој мајици јер сам на овај начин желела да захвалим председнику Путину на чињеници да Србија сада има производњу Спутњика Ве. И такође због онога што мисли и што покушава да помогне Србији током пандемије“, рекла је она.

Руска вакцина против коронавируса Спутњик Ве већ је одобрена у 65 земаља са укупном популацијом од преко 3,2 милијарде људи. Спутњик Ве заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори. Ефикасност вакцине износила је 97,6% на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних Руса, што је више од података које су претходно објавили медицински часопис The Lancet (91,6%), Руски фонд за директна улагања (РДИФ) и Гамалеја Истраживачки центар.

Извор: РИА НОВОСТИ

Превод: Редакција портала Националист

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар