У фабрици у Новосибирску летачки модел руске беспилотне летелице „Охотњик“ први пут је извезен на писту.

Главна карактеристика ове беспилотне летелице су равне млазнице мотора захаваљујући чему се смањује могућност да радар региструје дрон.

Догађају је присуствовао и заменик министра одбране Алексеј Криворучко који је напоменуо да „Охотњик“ поседује систем високе интелигенције који му омогућава да решава широк спектар задатака.

На овој беспилотној летелици ради се од 2011. године, а први лет експерименталног модела са стандардним млазницама мотора изведен је 2019. године.

Исте године изведен је и први лет дрона у пару са ловцем Су-57.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је раније рекао да се нада да ће рад на овом дрону бити завршен наредне године и да ће се после тога отворити могућност за дугорочни уговор за испоруку летелица Оружаним снагама.
Сухој С-70 Охотник-Б је стелт тешка борбено-извиђачка беспилотна летелица на млазни погон. Развила ју је компанија „Сухој“. Намењена првенствено борбеним задацима, а може се користити и за извиђање. Има опто-електронску опрему, а може носити и наоружање унутар трупа. У подручју борбених дејстава може остати више часова.

Оставите Коментар