Русија је започела развој микро дрона, који ће бити део појединачне војне опреме треће генерације.

– Ово је напредни интелигентни систем ваздушног извиђања заснован на лаганој беспилотној летелици – рекао је индустријски директор Rostec-а Сергеј Абрамов.

Поред тога, Сегеј Абрамов је нагласио да ће “кроз јединствену технологију контроле и позиционирања, мини дрон моћи да изведе извиђање из ваздуха, чак и у ситуацијама електронског рата”.

Опрема је развијена од стране Инжењерског истраживачког института за прецизне машине, TsNIITochMash, који је део групе Rostec.

Тихи мини дрон ће омогућити праћење непријатељских циљева са безбедне удаљености, као и утврђивање његове локације и маневара, рекао је Сергеј Абрамов.

Поред тога, мини дрон ће такође бити у могућности да лоцира мете, патролира унапред одређеном зоном, лети изнад одређеног подручја или тачке.

Систем укључује навигацијску опрему и видео систем, чија укупна тежина не прелази 1,5 кг.

Опсег радне температуре опреме омогућава да се користи у готово свим климатским условима.

Појединачни систем војне опреме руског супер војника назван “Ратник” комбинује неколико модерних компактних оружја, као и систем заштите, препознавања и комуникације, заправо,,, опрема има приближно десет различитих подсистема.

Опрема је дизајнирана да ради у различитим климатским условима у било ком тренутку. “Ратник” трецће генерације ће имати мању тежину и већи ниво заштите.

Такође се разматрају могућности интеграције војног егзоскелета.

У међувремену, Русија је довршила реконфигурацију свог система за узбуну на ракетама базираних на земљи и исправила све повреде заклона које су остале након распада Совјетског Савеза, изјавио је заменик шефа руских Ваздушно-космичких снага, генерал-мајор Игор Морозов.

– Влада и Министарство одбране земље у последње време пажљиво прате овај стратешки систем – рекао је Морозов, говорећи на радију Ekho Moskvy.

Према његовим речима, Русија је прошле године покренула три нове радарске станице за рано упозорење у Јенисејску, Барнаулу и Орску. Створена је област сталног покривања, у којој су раније постојали продори. Званичник је рекао да је део система ликвидиран на захтев ових земаља,  па је Русија приморана да поново успостави систем.

Advertisements
--