ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров оштро је критиковао држање Немачке поводом наводног „тровања (опозиционара) Алексеја Наваљног“.

Оценио је да се званични Берлин сврстава у табор најжешћих ЕУ-критичара Русије и да поводом тог случаја крши све основне међународне норме.

Нагласио је да би – да није било „тровања“ – на Западу измислили нешто друго као повод и разлог за нападе на Русију.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, истовремено је оценио да је ситуација са „тровањем“ Наваљног више него апсурдна.

Поручио је Немачкој и другим западним државама да Русија нема намеру да им верује на реч.

Указао је да је флашица са водом, која се представља као доказ „тровања“ Наваљног, изнета из Русије, па се поставља питање – зашто је то учињено.

Песков је подсетио на упозорење токсиколога «флашицу са отровом» – да је на њој заиста било отрова «Новичок» – нико не би могао нигде да однесе јер то не би преживео.

`Флашицом` се позабавио и познати московски новинар и публициста Максим Коноњенко.

Факти преносе његов текст:

* Тајанствена Марија превози наводно отроване флашице у Европу. У пртљагу, наравно. Односно, она у свој пртљаг ставља флашице са, претпоставља се, пакленим отровом. Потом сам пртљаг у авион…

_______________________________________________________________________

Аутор: Максим КОНОЊЕНКО

УХ, како постаје занимљиво са флашицом са водом (којом је наводно отрован Алексеј Наваљни).

Наваљни лети из Томска, али мистериозна Марија Певчих остаје тамо. Затим одлази у његову хотелску собу, тамо проналази флашицу, затровану најстрашнијим отровом у историји и шаље је у Немачку.

Немци на флашици проналазе трагове отрова „Новичок“.

Све је ово изузетно узбудљиво, а ево зашто:

1. Тајанствена Марија Певчих (чије је само постојање било тајна, јер Фонд за борбу против корупције, којим руководи Наваљни, неколико дана није одговарао на питања о њој) остаје у Томску управо у тренутку када је Наваљни тамо наводно отрован.

2. Она некако улази у собу из које је гост (Наваљни) већ отишао. Тамо се појављује и неки адвокат. Девојка (Марија) говори да директор дозвољава узимање ствари из собе само преко полиције, али јој адвокат каже: „Не, ми ћемо то овако узети“. Томск је, наравно, интелигентан град, али не баш оволико.

Или је можда имала кључеве те собе коју је напустио само Наваљни? Хусари, ћутите! Нисам помислио исто што и ви – чак ништа слично.

Овако су узимали отроване флашице и… остали живи!

2. Тајанствена Марија превози наводно отроване флашице у Европу. У пртљагу, наравно. Односно, она у свој пртљаг ставља флашице са, претпоставља се, пакленим отровом. Потом сам пртљаг у авион…

3. Немачка лабораторија открива отров на флашици. Не у анализираним биоузорцима узетим од Наваљног! Не у анализираним узорцима! Ово открива сам ФБК.

Швеђани и Французи, као што знамо из штампе, трагове отрова налазе у анализираним узорцима Наваљног које су сами узели. Али, немачка „лабораторија Бундесвера“ пронашла је „Новичок“ НА ФЛАШИЦИ. Ово је добра основа за стотине нових теорија.

4. Прича постаје идиотскија него што је била раније. Сетимо се Солзбурија и како су касније скривени Скрипаљи. Погледајмо сада Немачку, где нико никога не скрива, а поред Наваљног се сликају његова деца, не бојећи се ничега.

5. Свима желим добро здравље. И физичко и ментално.

Оставите Коментар