Војни аналитичар Јуриј Подољака каже да је напад дроновима на Москву само медијски покушај Кијева да скрене пажњу са руских успеха на фронту.

– Ово је, пре свега, медијски напад осмишљен да стави у други план наше ударе, које систематски наносимо по Кијевској ПВО. Они могу да причају да су све пообарали, али становници све виде. Данас је, на пример, велика гужва у саобраћају у Кијеву: Мост Хаване (Гавански мост) у близини зграде Главне обавештајне дирекције Украјине је блокиран – вероватно је овде уништена нека јединица ПВО – каже он.ж

Подољака каже да је главни задатак руске војске да уклони украјинску ПВО са линије фронта, што ће омогућити авијацији да ради интензивније.

– Ићи у контранапад без покривања са ваздуха и са земље је равно самоубиству. Руска команда детаљно планира кораке за уништење украјинске ПВО у већим градовима, да би их приморала да се повуку у позадину – објаснио је Подољака.

Он каже да Зеленског муче западни партнери и присиљавају га да крене у офанзиву.

–  Дали смо све што сте тражили, где је офанзива? Зеленски има проблема, сећа се судбине Хитлера, који се 1943. године ослањао на операцију Цитадела, након чега је немачка војска побегла иза Дњепра, остављајући огромну територију за један и по до два месеца. Али Зеленски нема шансе да не иде у контраофанзиву, натераће га – закључује он.

Оставите Коментар