Војни лекари из Русије посетили су болницу у Вршцу, у којој су заједно са српским колегама обавили визиту пацијената, а затим дали препоруке за реорганизацију пријемних одељења и лечења пацијената.

Препоруке руских специјалиста подразумевају поделу установе на безбедносне зоне, како би се елиминисали контакти особља из „опасног“ сектора са осталима. Поред тога, према препорукама епидемиолога обављена је комплетна дезинфекција болнице.

„Заиста је сјајно што у тешким временима добијамо помоћ од братског народа, који смо одувек сматрали својом браћом“, рекао је главни лекар болнице Иван Јовановић.

У Србији настављају са радом руско-српске јединице АБХО, које су за последња 24 часа обрадиле 31 објекат у Београду, Неготину и Нишу. Четири екипе лекара и медицинских сестара учествовали су у прегледању и лечењу 44 пацијената, који су инфицирани вирусом корона у медицинским установама у Београду, Ћуприји и Нишу.

Руска комбинованована јединица је дезинфиковала укупно 121 објекат у 25 градова Србије. Обрађено је око 255 зграда и објеката површине 1.2 милиона квадратних метара.

Leave a Reply