У блиској будућности руска страна планира да представницима Украјине преда тела украјинских милитаната и војника пронађених на територији фабрике.

Саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерала Игора конашенкова:

Током истраживања у Мариупољу подземних објеката металуршког комбината „Азовстаљ“, где су се крили нацисти украјинске формације „Азов“ који су се предали, руски војници су пронашли камион-хладњачу.

– У камиону са поквареним системом хлађења била су смештена 152 тела мртвих милитаната и војника Оружаних снага Украјине. Да подсетим, пре заробљавања, команд „Азова“ је јавно апеловао на Зеленског да се однесу тела мртвих како би породице могле да их сахране на територији коју контролише кијевски режим.

– Међутим, у Кијеву нису одобрени захтеви за пријем тела погинулих из фабрике „Азовстаљ“. Штавише, током прегледа камиона, руски деминери су пронашли четири мине постављене испод тела мртвих украјинских војника. Кумулативна маса експлозива у њима била је довољна да уништи све остатке тела која су остала у комбију.

– На основу резултата испитивања заробљених милитаната „Азова“, утврђено је да је минирање тела извршено по директном наређењу из Кијева. Сврха провокације је да се оптужи Русија да је намерно уништила тела и спречила њихово изношење ради преношења рођацима како би се спасила политичка „репутација“ кијевског режима и лично Зеленског.

– У блиској будућности руска страна планира да представницима Украјине преда тела украјинских милитаната и војника пронађених на територији фабрике „Азовстаљ“

– Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.

– Током дана, високопрецизне ракете ваздушног базирања неутралисале су четири командна места, као и 13 подручја концентрације људства и украјинске војне технике.

– Оперативно-тактичка авијација је неутралисала три командна места, 69 подручја концентрације људства и војне технике, радарску станицу и два складишта муниције Оружаних снага Украјине у областима насеља Рајгородок и Николајевка Доњецке Народне Републике. Укупно, као резултат ваздушних удара, уништено је до 290 непријатељских војника и 23 јединице наоружања и војне опреме Оружаних снага Украјине.

– Поред тога, у рејону села Кобзарци, Николајевске области, оборен је авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства.

– Руски системи противваздушне одбране оборили су шест украјинских беспилотних летелица у областима насеља Доњецк, Макејевка Доњецке Народне Републике, Попаснаја Луганске Народне Републике, Липци, Бољшоји Проходи Харковске области, укључујући и једну беспилотну летелицу у ​​области острва Змејни.

– Ракетне трупе и артиљерија су неутралисале 38 командних места, 417 рејона концентрације људства и војне технике, 46 ватрених положаја артиљеријских и минобацачких батерија. Уништено је 36 јединица наоружања и војне опреме, укључујући украјинску батерију вишецевног ракетног система Ураган, батерију вишецевног ракетног система Град, два складишта муниције и складиште горива.- Укупно, од почетка специјалне војне операције уништено је 184 авиона, 128 хеликоптера, 1.070 беспилотних летелица, 325 противваздушних ракетних система, 3.342 тенка и других оклопних борбених возила, 454 вишецевних ракетних бацача, 1.738 артиљеријских оруђа, као и 3311 јединица специјалних војних возила.

Оставите Коментар