МИНИСТАРСТВО одбране Русије приказало је снимак борбе јединица руских Ваздушно-десантних снага са украјинским трупама на коме се види како су руски падобранци ватром сузбили покушај милитаната Украјине да поврате своје упориште, преноси РИА Новости.

На снимку се види како падобранци, из украјинског рова ког су заузели, пуцају на украјинске трупе које се повлаче у шуму из снајпера, митраљеза и бацача граната.

Како је наведено, током офанзиве су руски падобранци, уз подршку артиљерије, сузбили отпор украјинских трупа, које су имале упориште на повољној висини, и приморали украјинске милитанте да напусте своје положаје.

Јединица украјинских трупа је уз подршку оклопних возила, покушала је да изврши контранапад и поврати упориште.

  • Руски падобранци су благовремено открили намере непријатеља да изврши контранапад, и отворили ватру из противтенковског оружја, ручних бацача и малокалибарског оружја.

Као резултат дејства руских падобранаца, осујећен је контранапад Оружаних снага Украјине. Падобранци су уништили два оклопна транспортера и око 20 припадника Оружаних снага Украјине, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Оставите Коментар