Контакти председника Русије Владимира Путина и председника Украјине Петра Порошенка постоје, изјавио је портпарол шефа руске државе Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

„Такви састанци постоје, иако не издајемо саопштења о њима“, рекао је Песков. Он је навео да је то уобичајена пракса, јер шеф државе има велики број састанака и контаката о којима се не говори јавно.

„То је уобичајена пракса. Када видите пуни радни дан председника, који се састоји од десетак разних састанака, прес-конференција, изјава, преговора итд, то уопште не значи да се тиме ограничава дан председника. Он је много садржајнији него што видите на телевизији“, додао је Песков и објаснио да постоје састанци о којима се не говори медијима.

Песков је односе између Русије и САД окарактерисао као „колапс“.

Контакти између руског и америчког председника су добродошли, перспектива је на вишем нивоу. Песков сматра да би односи између двојице лидера били још бољи да није унутарполитичке ситуације у САД.

Песков је такође додао да засад нема разговора о новом састанку председника Русије Владимира Путина и САД Доналда Трампа.

„Засад се не планира неки посебан састанак, али је јасно да ће руски председник имати могућност да разговара са председником САД на маргинама међународних мултилатералних састанака, који се неће догодити у блиској будућности. У питању су састанци који ће се догодити у средњорочној перспективи“, рекао је Песков.

Према речима портпарола руског председника, ради се о састанцима који се планирају за другу половину ове године.

Песков је прокоментарисао и предстојеће изборе за председника Русије — он сматра да ће Владимир Путин „убедљиво победити“.

Песков је додао и да после мартовских председничких избора намерава да остане у државној служби.

Извор: sputniknews.com