Цена руског гаса у наредних 6 месеци неће се повећавати, биће 270 долара, док се количина гаса повећава за тих шест месеци.
„Добили смо у наредних 6 месеци невероватну цену од 270 долара, да нам се не мења цена, добили смо повећање количине гаса за тих 6 месеци, флексибилност. Бајатовић је буквално скакао од среће јер је мислио да је то немогуће да се постигне”, изјавио је после разговора са Владимиром Путином председник Србије Александар Вучић.

Уштедели више од 300 милиона евра, казао је председник Србије.

“Уштедели смо један национални стадион, али обезбедили и сигурност за снабдевање за наше људе”, нагласио је Вучић.

„Очекујем велики догађај у којем ћемо учествовати Путин и ја – отварање термоелектране и топлане Панчево чиме добијамо један значајан ресурс за грејање и производњу електричне енергије”, најавио је српски председник.

Према Вучићевим речима, разговарано је и о енергетској безбедности.

„Огромне су несташице у Европи, процењује се да недостаје 70 милијарди кубних метара гаса. Северни ток је могао да изнесе 55 милијарди, али још нису добили дозволу. Ово је за нас као спас, нећемо имати проблема ни са струјом ни са гасом, много нам је помогао председник Путин.

Прихватио је да нам под истим условима продужи уговор да по најнижој цени набављамо гас усред енергетске кризе. То је био мој предлог, а он га је прихватио, био је стварно више него фер”, додао је Вучић.

Било је речи и о изградњи железница и о Беовозу, јер су, наводи српски председник, комплементарни са метроом у Београду.

“Разговарали смо и о радиофармацији и о војнотехнолошкој сарадњи”, рекао је.

Од тактичких ствари, како је казао, тема разговора су биле и лансирне рампе за корнете и ракете корнет за противоклопна дејства.

“Верујем да ће то ускоро стићи у Србију, али биће у будућности, и то не далекој, неких стратегијски важних ствари за нас”, најавио је Вучић.

Оставите Коментар