1. Шта је Православни војни ред витезова Темплара?
  Православни војни ред витезова темплара је организација чији је циљ очување и промоција српске традиције и културе и вере православне. Залажемо се за економски и војни савез православних земаља, враћање обавезног војног рока, за традиционалну породицу као стуб државе, одбрану српских светиња ма где се налазиле. Наш мото је „Са вером у Бога, за веру Православну!“
 2. Које су активности Темплара у Србији?
  Ми смо у миру хуманитарци, у рату војници. Бавимо се хуманитарним радом, прикупљамо гардеробу, намештај, технику и то прослеђујемо онима којима је то потребно у Србији. Помажемо деци која се баве спортом плаћајући им тренинге или одласке на такмичења. Вршимо разне едукације на тему безбедности, самостално или са другим организацијама. Често организујемо одласке у православне манастире и цркве.
 3. Да ли се војни ред витезова залаже за обавезно служење војног рока?
  Да. Наш ред се залаже за враћање обавезе служења војног рока. То је нешто што фали омладини и што ће сигурно од њих направити људе. Поред тога, пробудиће се дух патриотизма. Бићемо спремни, уколико затреба, да бранимо нашу земљу. Оно за шта се залажемо када је у питању војска, јесте и промена садашњег назива, сматрамо да би требало да се зове Српска Војска. Исто тако, залажемо се за увођење обавезног предмета у средње школе који би за циљ имао предвојничку обуку.
 4. Шта представља Косово и Метохија Православном војном реду витезова Темплара?
  Косово и Метохију сматрамо неком врстом личне карте нашег народа и то ће увек за нас бити део Србије. Иако је тај део Србије тренутно под окупацијом, верујемо да ће се слобода догодити. Баш зато морамо младим нараштајима стално говорити да су Косово и Метохија део Србије.
 5. Да ли имате сарадњу са сличним редовима у православним земљама као што су Русија или неке у окружењу?
  Да, имамо сарадњу са неколико православних редова из Русије и са једним редом из Грчке. Та сарадња је веома неопходна јер вера је оно што може да нас уједини.
 6. Ко може постати члан Православног војног реда витезова Темплара и на који начин?
  Ми смо строго војни ред и код нас је присутна војна дисциплина и хијерархија. Нисмо усвојили класичне називе које користе све темпларске организације, већ смо применили називе војничких чинова. У нашем реду има и мушкараца и жена а молбу за чланство може да попуни свако ко је крштен у православном храму. То је уједно и најважнији услов.

Стеван Ђокић
Православни војни ред витезова Темплара

Извор: Националист

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар