Иако су још у року од 72 сата, да после одлуке Скупштине града о расписивању избора, образују Изборну комисију, никоме у Шапцу није јасно шта се сад чека? Због чега већ није формирана Комисија?

Разлога изгледа има више и углавном сви постојећи зависе од воље и личних интереса човека из сенке, човека кога су прозвали “шабачким дахијом”… Наравно, у питању је лик и дело анонимног адвоката, некадашњег досовског политичара задуженог “за бизнис дрп варијанте”, а данас моћног суфлера шабачке позоришне представе о демократији – Душана Петровића!?! Нису његга за џабе својевремено прозвали у јавности “мистер 10 посто”!?!

По једној, можда и најреалнијој причи која ових дана иде градом покрај Саве, одједном је настао велики проблем у сакупљању потписа грађана за предају листа Група грађана, иза којих се управо крију политички апетити Петровића и његопвог “чауша” Небојше Зеленовића… Јер, потребно је сакупити 2.400 валидних потписа грађана оверених код нотара…

Мада рок за формирање Градске изборне комисије још није прекорачен, чуди што већ није устоличена, баш зато што је Зеленовић децидирано потврдио излазак на локалне изборе!? По другој причи, оклевају, јер још увек не знају на кога све могу да рачунају у постизборној математици по систему “сви против једне листе”, јер су у току жестоки трговачки послови, договарања и условљавања дојучерашњих политичких партнера и коалиционих савезника!

Душана Петровића више не гледају као свемогућег, јер појединци разумеју да више ништа није исто као пре, да Петровић више ништа не може да ради на своју руку, без консултације, а неретко и одобрења Драгана Ђиласа, са којим је “тако успешно сарађивао на даљој демонтажи странке из које су обојица потекли”…

Петровићев јуноша Душан Костадиновић, више не жели да буде више ничија сенка, баш као и Немања Пајић, па је то сада опасан извор могућих проблема пред скорашње изјашњавање грађана.

С друге стране, ни Совраније Чоњагић више не може као 2016. године да замлаћује малобројне своје гласаче причом о некаквом постизборном савезу са напредњацима. Ови избори ће оголити све намере скоро свих дојучерашњих политичких аматера и почетника!?

Код свих њих, настала је велика паника када су схватили да више не могу поштено ни да сакупе потписе за листе… Да су деца из Бенске баре, за неколико дана, сакупила више потписа од тобожњих искусних политичких групација окупљених у неким фантомским Групама грађана…

Душан Петровић више не може рачунати ни на помоћ СПС-а, јер ће ова странка на изборе са новим људима на својој листи, које не може више нико олако преузети, као ономад…

И на крају, последња опција могућег скорашњег предизборног замешатељства из кухиње “моћног шабачког дахије” је варијанта, да се симулира овера потписа код нотара, тако што ће се антидатирати фиктивни потписи и тиме бар у нечему претећи главни такмац – који ће засигурно бити убедљиво најјача политичка опција на локалу у Шапцу?

Остаје само нејасно, хоће ли та народна снага бити довољна сама себи да формира нову власт, чиме би Душану Петровићу избила главни адут у некој новој акцији “демократског отимања одборника за лепе очи”, као што се већ десило 2016.

Е. Е.

Оставите Коментар