На слици је швајцарски репрезентативац Ђердан Шаћири са имамом Шефкетом Краснићијем, оптуженим за помоћ Исламској држави и слања десетине бораца ИСИЛ-у. Шаћири је финансијски помогао имама Краснићија, а овај му је поклонио исламску литературу.

Шаћири је један од главних промотера косовске независности. Рођен је 1991. године у селу Жегра, општина Гњилане, а  отишао је са породицом у Швајцарску 1992. године. Користи сваку прилику да промовише независност „Републике Косово“ .  Тако је славио 2013. године освајање Лиге шампиона са Бајерном из Минхена носећи на леђима заставу ове „државе“ а уочи текућег Светског првенства у Русији је објавио слику својих копачки у којима игра, на којима је застава Швајцарске на једној, а застава „Косова“ на другој .

Косово је иначе „држава“ са највећим бројем добровољаца у Исламској Држави у Европи, по глави становника.  Свако ко подржава Републику Косово, подржава Исламску Државу у Европи. Посебно је алармантно када то ради неко „познат“ попут Шаћирија.

Јасно је да ће пројекат „државе Косово“ бити у животу док то буде одговарало САД и НАТО и да ће их (као и Исламску Државу, коју су свесрдно и (ин)директно помагали) првом приликом пустити низ воду. До тада, на нама је да учинимо све да умањимо значај и утицај ове творевине и њених протагониста и пропагандиста, од којих је Шаћири међу главнима.

НАЦИОНАЛИСТ.РС

Advertisements