Пападопулос је рекао да Срби никада неће опростити америчком естаблишменту дивљачко тромесечно бомбародвање.
Водитељка „Скај њуза“ је поставила питање британском новинару Маркусу Пападопулосу на тему Kосова и Метохије.

Он је на одличан начин објаснио зашто је Kосово српско, а не албанско.

Водитељку је занимало шта би он препоручио председнику Трампу када је у питању „сага о Србији и тзв. Kосову“. Новинар је одмах заузео јасан став. Нагласио је да је неопходно прво сагледасти историјске димензије проблема.

  • Историјско име Kосова је Kосово и Метохија. Kосово и Метохија је још од средњег века српска покрајина, а „Метохија“ значи земља цркве. Тамо су српске цркве и манастири стари више од 1.000 година и то је веома важно место за хришћанство уопште, не само православље – појаснио је Пападопулос.
  • Kосово које видимо данас је илегално направљен ентитет, протекторат НАТО-а који је у последњих 20 година постао легло организованог криминала, пре свега трговине дрогом, оружјем и људима. Највеће светске организације за борбу против криминала, укључујући и Интерпол, боре се са овом чињеницом – рекао је Пападопулус.
  • Познато је да је такозвана република Kосово република хероина – нагласио је.

Пападопулос је рекао и да Срби никада неће опростити америчком естаблишменту дивљачко тромесечно бомбародвање.

  • Американци су подржали званично распуштену, али незванично оперативну ОВK, окосницу организованог криминала који је провинцију претворио у уточиште за трговину дрогом и људима – закључио је Пападопулос.

Оставите Коментар