Како је Информер ексклузивно сазнао, председник Руске федерације Владимир Путин посетиће Србију у јануару, током прославе православне Нове године, а угостиће га српски председник Александар Вучић.

Према речима нашег извора из Председништва Србије, Путин у Београд долази половином јануара, после договора који је имао са председником Србије Александром Вучићем током његове недавне посете Москви.

Да подсетимо, после те посете председник Вучић изјавио је:

– Председник Путин засигурно долази у Србију. Он је данас тражио од сарадника да му одреде датум посете Србији. Када тражи да му одреде датум, онда то значи да ће сигурно посетити Србију. Да је Путин рекао само ‘долазим’, то не би значило да ће посета сто посто сигурно бити реализована… – објаснио је Вучић.

Сада је и тај датум познат, па ће Путин у Србију стићи на дан који је изузетно значајан за све људе православне вероисповести.

Ова информација је и званично потврђена у данашњем разговору председника Србије Александра Вучића са амбасадором Русије Александром Чепурином, који му је пренео предлог председника Владимира Путина да посети нашу земљу у јануару.

Вучић је рекао да је за Србију изузетна част да поново угости председника Путина и да ће Београд показати сву ширину српског гостопримства, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Са амбасадором Чепурином је договорено да одмах почну припреме за долазак руског председника у Београд, како би посета потврдила традиционално пријатељство двеју земаља и братство двају народа. Тим поводом је најављено да ће ускоро бити одржана седница Мешовитог међувладиног комитета за сарадњу, како би се припремили конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размене између Србије и Русије и њиховог економског напретка, наводи се у саопштењу.

Председник Вучић је рекао да је веома почаствован што је поново имао прилику да у Москви разговара са председником Путином.

Српски председник и руски амбасадор су размотрили резултате те посете и оценили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, уз очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности, а Вучић је рекао да ће Србија увек тежити добрим односима и сарадњи у региону, наводи се у саопштењу.