Уколико петорица ухапшених у општини Гњилане до вечерас не буду ослобођени, дијалога неће бити „за дуго времена“, поручио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Фото: Срђан Илић
Фото: Срђан Илић

Он је истакао да је то и порука председника Србије Александра Вучића, као и да су представници Европске уније већ обавештени о томе, али да још нема никаквог одговора.

Ђурић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је косовска полиција ухапсила у општини Гњилане начелника Косовско-поморавског округа Радована Стојковића, директора Филијале НСЗ Јована Денића, као и Ненада Стојановића, припадника Војске Србије који живи на КиМ, а ради у Врању.

Такође, ухапшени су и браћа Александар и Предраг Ђођевић, један активни и један пензионисани припадник МУП-а.

„Напад је извршен на бруталан начин, по опробаном сценарију албанских екстремиста, потпуно супротно свему што је договорено на последњем састанку Вучића и Федерике Могерини, када је јасно и недвосмислено договорено да се овакве ствари неће дешавати, а Албанци преузели обавезу да ће се према нашим људима опходити са поштовањем, што је присуством гарантовала и Могерини“, рекао је Ђурић.

Како је рекао, петорица Срба су ухапшена због вербалног деликта и то у тренутку када се у Лондону састају премијери региона да разговарају о миру.

„Једини њихов грех је што су се вербално супротставили формирању војске Косова“, рекао је Ђурић.

Извор: sputniknews.com