Турски председник Ердоган окарактерисао је Јерменију као највећу претњу миру у региону због јерменских и азербејџанских сукоба у регији Нагорно-Kарабах.

„Међународна заједница, која није могла дати потребан одговор на провокативну агресију Јерменије, још једном показује своје двоструке аршине“, написао је Ердоган на Твитеру, и додао да ће Турска „све више наставити“ своју солидарност с Бакуом.

Такође је позвао јерменске људе да преузму контролу над својом будућношћу против „вођства које их вуче у катастрофу и оних које то вођство користе као марионете“.

“Турски народ је и данас, као и увек до сада, свим расположивим средствима уз своју азербејџанску браћу“, навео је још Ердоган у поруци објављеној на Твитеру.

Турски председник Ердоган је такође рекао како међународна заједница још једном показује како има двоструке стандарде и на примеру неадекватног одговора на провокативну агресију Јерменије.

“И Минск тројац, који се скоро 30 година понаша немарно, је нажалост далеко од деловања у правцу решавања проблема“, поручио је Ердоган.

Ердоган је навео да је данас телефоном разговарао са азебејџанским колегом Илхамом Алијевом и да се још једном уверио у његово одлучно и чврсто држање.

Додао је да је у том разговору поновио како ће Турска наставити подршку Азербејџану и тамошњем братском народу под слоганом “један народ, две државе“.

Оставите Коментар